Bejelentkezés
+36.20.443.8822
Cím
1126 Budapest,
Brassai Sámuel u. 4.
Az
egészséges
élet öröme.
Menü

Jöhet eső vagy hóvihar

2016.03.16
Habár a tavasz mindig a kiszámíthatatlan időjárásról szól, ez idén sem lesz másképp. Aki bármilyen formájában találkozott már életében a frontérzékenységből fakadó nehézségekkel, az bizony tudja, mit jelent ez. Meglepő lehet, de az emberek több, mit fele kisebb-nagyobb mértékben rosszul viseli, ha front közeleg, vagyis frontérzékeny.

Azokban az időszakokban, mikor a hideg-meleg frontok váltják egymást, a hőmérséklet-különbségen túl a légnyomás változása is intenzív.

Ettől a keringési rendszer hamar kimerül, vagyis maga az időjárás nem tesz senkit beteggé, viszont a frontváltakozás panaszokat okozhat illetve erősíthet meg.

Normális körülmények között 14 napon belül alkalmazkodik a szervezet a legszélsőségesebb klímához is- a testhőmérséklet-szabályozás, a vérnyomás, hormontermelés és immunvédelem összehangolódik a meteorológiai helyzettel.

A hirtelen változások azonban megviselik az embert, különösen a nőket.

Éppen ezért az orvosok többek között a hormonháztartás szerepét is hangsúlyozzák. A frontérzékenység tünetei közül a többség által túl jól ismert fejfájáson túl az ingerlékenység és depressziós hangulat, ízületi fájdalom és magas vérnyomás a legelterjedtebb.

Miközben a frontérzékeny eberek száma egyre nő, fontos feltenni a kérdést: miért történik ez a változás? A globális felmelegedés sajnos mára cáfolhatatlan tény, de ez önmagában indokolná az egyre súlyosabbá váló tüneteket is?

Valójában az időjárás vitathatatlan változásán túl az is szerepet játszik, hogy el vagyunk kényeztetve, a környezeti edzettség hiánya okozza a lassú adaptációt a változásokhoz. Klímastressz ellen pedig a leghatékonyabb eszköz nem más, mint a jól bevált edzettség.

Mozogjunk minél többet a szabadban, rossz idő esetén is a meleg szobában való gubbasztás helyett és a tünetek garantáltan enyhülni fognak. A craniosacralis terápia ideális kiegészítés lehet.

A szervezet saját öngyógyító funkcióinak serkentésén keresztül a test alkalmazkodóképessége is nő. Ez pedig maga a kulcs a frontérzékenység problémáinak eltüntetéséhez.