Bejelentkezés
+36.20.443.8822
Cím
1126 Budapest,
Brassai Sámuel u. 4.
Az
egészséges
élet öröme.
Menü

Craniosacralis terápiával a demencia ellen

2016.07.29
A demencia világszerte súlyos népegészségügyi probléma. Európában több mint 7 millió, Magyarországon legalább 160 ezer embert érint, és a szellemi képességek (gondolkodás, memória) korral előrehaladó hanyatlásával azonos.

Az emberek gyakran keverik a demenciát, az Alzheimer-kórral. 

Alzheimer-kór a demencia egyik típusa, melyhez egyéb tünetek is társulnak: hibás vagy csökkent ítélőképesség, beszéd-és mozgászavarok, tárgyak rossz helyre tétele, passzivitás, hallucinációk, téveszmék.

Michael Morgan amerikai craniosacralis terapeuta a craniosacralis technikákon alapulva segít a demenciában és az Alzheimer-kórban szenvedő betegeken.

Michael Morgan először arra figyelt fel, hogy a craniosacralis terápia rendkívül jó eredményeket ér el a gyermekkori autizmusnál, epilepsziánál, a felnőttkori fejfájásnál, migrénnél, valamint hatékonyan elősegíti a különböző agyi traumából, agyrázkódásból való felépülést.

Azt is észrevette, hogy megdöbbentő hasonlóság van azon személyek agyi röntgenképei között, akik agyrázkódáson estek át, illetve akiket Alzheimer kórral diagnosztizáltak. Az agyrázkódás például igen gyakran előfordul a profi amerikai focijátékosok között, akik sikeresen gyógyultak fel a craniosacralis terápia segítségével. Ez a fantasztikus eredmény késztette Morgant arra, hogy ezt a kezelési módot a demenciával és Alzheimerrel diagnosztizált betegeken is kipróbálja.

 

Hogyan működik a craniosacralis terápia?

A craniosacralis terápia egy nagyon gyengéd, mélyen ellazító, nem invazív terápia.

A terapeuta alig érezhető, gyöngéd, de határozott érintésekkel feltérképezi a craniosacralis rendszer működését, és ugyanilyen finom mozdulatokkal oldja a rendszerben jelenlévő blokkokat, korrigálja a kóros koponyacsonti mozgásokat. Ezzel normalizálja az agyi-gerincvelői folyadék áramlását, harmonizálja az idegi funkciókat, javítja a koponyán belüli keringést.

Ahogy idősödünk, a testünk egyre kevesebb agyi-gerincvelői folyadékot termel, ezáltal kitesz minket az öregedés és egyéb egészségügyi problémák kockázatának.

A craniosacralis kezelés segítiy az agyi-gerincvelői folyadék áramlását, ezáltal serkentve az agyműködést, valamint javítva a memóriát.

A túl kevés, rossz minőségű alvás, illetve a toxinok felhalmozódása két kísérőjelensége a szimpatikus idegrendszer felfokozott működésének. A craniosacralis terápia segít normalizálni ezt a túlműködést, arra ösztönözve a testet, hogy végigpihenje az éjszakát, és leküzdje a nemkívánatos baktériumokat.

A craniosacralis terápiának emellett gyulladáscsökkentő hatása is van, ahogy testünk minden részén, úgy az agyon belül is. Alzheimer és a demencia kialakulásában pedig az agyi szövetek gyulladása is szerepet játszik, mely a stresszből, az alváshiányból, a rossz táplálkozási szokásokból és egyéb tényezőkből ered. A craniosacralis terápia segít helyreállítani az immunrendszer működését és csökkenti a gyulladást.

Ráadásul ez a fajta  kezelés egyáltalán nem megterhelő vagy fájdalmas, kifejezetten kellemes, mélyen relaxáló jellegű, (sokan el is alszanak közben), akár többórás pihentető alvással is felér. Mivel testünk hihetetlenül intelligens, pontosan tudja, hogyan gyógyítsa meg saját magát. A gyógyulás kulcsa a mi kezünkben van. A terapeuta feladata mindössze annyi, hogy elősegítse ezeket az öngyógyító folyamatokat.