Bejelentkezés
+36.20.443.8822
Cím
1126 Budapest,
Brassai Sámuel u. 4.
Az
egészséges
élet öröme.
Menü

Azokon a nehéz napokon...

2015.12.15
Erről a kifejezésről minden nő ugyanarra gondol...jól tudjuk mire. A menstruáció és a hozzá kapcsolódó érzelmek és fizikai érzések egyénenként változnak, ám a szeszélyességük, szélsőségességük, sokszor fájdalmas és tipikusan kellemetlen, kínos helyzetekhez vezető megnyilvánulásuk szinte mindenki számára hoz kellemetlen élményeket.

Hiába, ettől nő a nő, és a hormonrendszer lenyűgöző, aprólékos működése teszi lehetővé azt a csodát is, ami a fogantatás, vagy egy kisgyermek kihordása és megszülése, mégis, a dolgos mindennapok szintjén ez nem kevés gyakorlati kérdést, problémát vet fel.

Vannak, akik számára a havi ciklus feltűnésmentesen zajlik, menzeszük időben jön, fájdalom nélkül múlik. Ám sokak számára a női ciklus egy komplex érzelmi és fizikai hullámvasút.

A premenstruációs szindróma (PMS) ingerlékenységgel, falási rohamokkal, a menstruáció fájdalmas görcsökkel, fáradtsággal, hányással, érzékenységgel és nagy kiborulásokkal járhat. Ezek a tünetek nem csak a nőket érintik, de hatással lehetnek a párkapcsolatra, a munkavégzésre, és úgy általában mindenre.

Nem véletlen, hogy már többször felmerült annak a lehetősége, hogy jogszabályi változtatással lehetővé tennék a nőknek 1 plusz havi szabadnap igénylését (Japánban ez már 60 éve működik). Ha ugyanis a menstruáció első napja pihenéssel, feltöltődéssel, mentális és érzelmi ráhangolódással telik, azt a szervezet meghálálja, a ciklus további része sokkal gördülékenyebben telik.

Hogyan válik ez a biológiai csoda horrorrá? És mit tehetünk, hogy a fájdalmak és az feszültség helyett inkább a nőiség virágzását élhessék meg a nők, de legalábbis ne akadályozza őket a menstruációjuk, hogy jól boldogulhassanak a mindennapokban?

A craniosacrális terápia sokat segíthet ezen a területen is. A hormonális rendszer finomhangolásában nyújt támogatást a craniosacrális korrekció, ha a hormonszintek változása kiszámítható, a menstruáció rendszeressé válik, a fájdalom és az érzelmi ingadozás csökken.

Persze ne felejtsük el, mindez a női léttel jár! Ha elfogadjuk, és nem ellenségként kezeljük a menstruációt, akkor sokkal könnyebben megélni a járulékos jellemzőket is.