Bejelentkezés
+36.20.443.8822
Cím
1126 Budapest,
Brassai Sámuel u. 4.
Az
egészséges
élet öröme.
Menü

Itt az influenzaszezon...

2015.11.24
Igazi vénasszonyok nyara volt idén, sorra dőltek november közepéig a meleg rekordok, de bizony előbb-utóbb mindennek megvan a böjtje.

Lassanként beköszönt a tél, az éjszakák egyre hidegebbek, a reggeli dér már csíp és a fagyos szélben lassan látszik a leheletünk. A meteorológusok szerint kivételesen hideg télre kell felkészülnünk, akár -20 fok is előfordulhat.

Ez persze elég megrázóan hangzik, talán csak a téli sportok rajongói nem esnek kétségbe, de mégis, mit tehet ilyenkor az ember?

Elsősorban ellenőrzi, nem lyukas e a csizmája talpa, van-e elég meleg ruhája, talán ideje elkezdeni vitamint szedni, aztán belevágni egy craniosacrális terápiába...

Hiszen ilyenkor jönnek a megfázások, beindul az influenzaszezon, a munkahelyen, közlekedési eszközökön, oviban, suliban sorra jönnek majd a kihívások az immunrendszer számára.

Minden szülő ismeri, milyen, mikor egy középfül- vagy mandulagyulladás végigsöpör az oktatási intézményen majd sok esetben a családon is.

És jön a hideg borogatás, meg a lázcsillapítók melletti munka. Elkerülni a bacilusokat, vírusokat lehetetlen, a felkészülésnek viszont számos módja van.

A kiegyensúlyozott táplálkozás mellett például az elegendő, minőségi alvás kulcsfontosságú.

Ami pedig a plusz támogatást jelenthet, az a craniosacralis terápia.

A lágy érintések kulcsfontosságúak a szervezet védekezőképességének serkentésében, az öngyógyító folyamatok fokozásában, betegség után a potenciális szövődmények minimalizálásában és a mielőbbi teljes gyógyulásban, az energia visszanyerésében.

Sokak számára talán meglepő, hogy a terápia nem „csak” gyógyításra, hanem prevenciós célokra is kiválóan alkalmazható. Pedig ez a kulcs: a felkészült szervezet sokkal jobban és sokkal tovább áll ellen a fertőzéseknek, könnyebben és gyorsabban jön aztán a felépülés.

Ha a náthának jönnie kell, hát sajnos jönni fog, de legalább tegyünk érte, hogy az elhúzódó köhögés és elesettség lehetőleg ne decembertől márciusig tartson...

Tegyünk magunkért és családunkért, készüljünk fel időben! Egy-két hónap és egy minden eddiginél egészségesebben átvészelt téli időszak után elégedetten nyugtázhatjuk: a craniosacralis terápia jó döntés volt.