Bejelentkezés
+36.20.443.8822
Cím
1126 Budapest,
Brassai Sámuel u. 4.
Az
egészséges
élet öröme.
Menü

Craniosacralis terápia a várandósság során

2015.11.19
Mint tudjuk, minden szülő a legjobbat akarja gyermekének. Mégis, nem mindig könnyű a kezdetektől teljességében megélni azt a rengeteg dolgot, amit egy kisbaba érkezése jelent, sem fizikai, sem érzelmi szinten.

A craniosacralis terápia számos szinten nyújthat segítséget ebben a kiemelten érzékeny időszakban is.

A várandósság korai szakaszában segíthet csökkenteni a hányingert, a továbbiakban pedig segíthet, hogy a kismamák relaxáltan tudjanak pihenni, viszont maradjon energiájuk a mindennapokra is.

Izgalmas és különleges módszer ez a lelki kötődés fejlesztésére és erősítésére is.

A craniosacralis terápia során a mama és a baba idegrendszere egyaránt kiegyensúlyozottabbá válik, a testtudatosság fokozódik, intenzív, mindez fókuszált figyelmet tesz lehetővé, amivel a kismama még közelebb érezheti magához gyermekét. A szülés aktusa minden esetben nagy kihívás anyának és babának egyaránt. A craniosacralis terápia azonban jó eszköz arra, hogy tudatosan is összehangolódva, békéssé, termékennyé váljon az erre való felkészülés is.

A szülés utáni gyermekágyi időszakban is sokat segíthet ez a módszer. A szervezet saját folyamatainak serkentésén keresztül támogathatja a tejelválasztást, a szülés utáni regenerációt, a szövetek visszahúzódását.

Az első időszakban kimondottan fontos, hogy a szülők megtalálják a feltöltődés módját, a lágy érintések segíthetnek abban, hogy a rejtett energiák is felszínre kerülhessenek.

Ha a szülés során bármilyen nehézség, komplikáció adódik, a craniosacralis terápiára akkor is támaszkodhatunk, mint a teljes regenerációt segítő eszközre, mely nem csak a testi, de érzelmi traumák feldolgozásában is nagy szerepet tölt be.

Ha van időszak, amikor igazán nagy szükség van a megértő, mély figyelemre és az érzékeny gondoskodásra, akkor az a várandósság és gyermekágyi időszak. Úgyhogy bátran éljünk a craniosacralis terápia nyújtotta támogatással a terhesség ideje alatt és után, akár általános jóllétről, akár a kötődés erősítéséről, a hormonális ingadozások miatti hangulatváltozások kiküszöböléséről, rosszullét enyhítéséről, vagy akár komolyabb problémák megoldásáról van szó.