Bejelentkezés
+36.20.443.8822
Cím
1126 Budapest,
Brassai Sámuel u. 4.
Az
egészséges
élet öröme.
Menü

Jobb félni, mint megijedni? A migrénesek biztosan így vélekednek...

2016.01.05
A migrén igazán alattomos jelenség. Bár tipikusan nem mindennapos látogató a betegeknél, mégis, fenyegető jelenlétével mintha a mindennapok része lenne, folyamatos szorongással mérgezve meg áldozatai hétköznapi rutinjait.

„Lesből támad”, és olyankor hirtelen, elsöprő erővel teríti le áldozatát, gyakran a szenvedéssel telt időszakok akár több naposra is nyúlhatnak. Egy amerikai felmérés szerint a migréntől szenvedőknek alig négy százaléka tudta pontosan megjósolni következő migrénes rohamát, a három napos időszakon belüli előrejelzéseknél kicsit pozitívabb a kép, itt a résztvevők húsz százaléka tudta megjósolni a következő lépést. 

Baljós előjelek azért mindenképp vannak,ugyanúgy, ahogy kritikus időszakok is. 
Ha a beteg figyelemmel van saját tünetei felé, nyerhet néhány órát, hogy „felkészülhessen” a fájdalomra. A migrén előtt közvetlenül pár órás, de akár több napos figyelmeztető szakasz jelzi a közelgő rohamot. Hangulatváltozások, nyugtalanság, letargia, étvágytalanság és erős szomjúságérzet jellemzi ezt az időszakot. Ezt követi a betegek ötödénél jelentkező, 5-60 perc hosszú aura fázis, ahol a neurológiai tünetek és a látászavar (csillámló körök, látótérkiesés, homályos látás) dominálnak. 
Jelezheti migrén közeledését a hangokra és fényre való túlérzékenység, sápadtság, émelygés is. 

Kritikus időszaknak minősül a menstruáció körüli időszak, a várandóság ideje, a tartós stressz. Maga a migrén négy óra és három nap között váltakozhat, elviselhetetlen, lüktető fájdalom jellemzi, melyhez émelygés, hányás, fény, és zajérzékenység kapcsolódik. 
Aki már átélte, tudja, ez a földi pokol egyik megtestesülése. A betegek életminősége romlik, hiszen a migrénes rohamok hatással vannak karrierjükre, szociális kapcsolataikra, a leírhatatlan fájdalom miatt a mindennapi cselekvések is gyakran kivitelezhetetlen kihívást jelentenek számukra. 

A craniosacralis terápia ugyanakkor valódi és hosszú távú megoldást jelenthet a problémára. 
Aki migrénes, az tudja, mit jelenthet akár csak a remény...
Tegyünk egy próbát!