Bejelentkezés
+36.20.443.8822
Cím
1126 Budapest,
Brassai Sámuel u. 4.
Az
egészséges
élet öröme.
Menü

Kismamák és a craniosacralis terápia

2016.01.28
Sokszor felvetődik a kérdés, hogy vajon a várandóság időszakában javasoljuk-e a craniosacralis terápiát, vagy inkább azon a véleményen vagyunk, hogy ebben a periódusban tanácsosabb kerülni a kezeléseket.

A craniosacralis terápia sokat segíthet a terhesség időszakában kezelt nők és gyermekeik közötti egészséges kötődés kialakulásában a várandósság alat, a gyermekágyi és az azt követő időszakban is. Rövid válaszunk tehát: igen, kifejezetten javasoljuk!

A méhen belüli időszakban is készülhetünk...

A helyzet az, hogy a szülés – bár a világon aligha van gyönyörűbb dolog annál, mint amikor egy nő életet ad gyermekének – alapvetően egy trauma az újszülött számára. A megszokott, csendes, nyugodt melegből egyszerre egy nem is egészen fájdalommentes út során egy olyan világba kerül a kicsi, ahol egy ember máris kézbe veszi őt, először kell saját tüdejével lélegeznie, és még sorolhatnánk.

Ez a trauma, melyet mindannyian átélünk, nem mindenkiben marad teljesen nyomtalan, s meglepően sok baba érzelmi kötődésében tapasztalható problémái épp a születési stressz nyomán jelentkeznek.

Craniosacralis terápiával már a várandóság időszakában készülhetünk a „méhen kívüli” életre, egész egyszerűen azzal, hogy az anyukát kezelve, az ő craniosacralis rendszerének helyreállításában való segédkezéssel egyszerre a baba craniosacralis rendszerének működésére is hatást gyakorolhatunk. Mindennek legfőbb hozadéka tehát nem más, mint a harmonikus kapcsolat erősítése.

Ehhez persze célszerű egy többrészes terápián részt venni, s bár egyetlen kezelés is nagyon hatékony lehet, mi mégis a kezeléssorozatot javasoljuk.

Mindez tehát egyszerre jó mamának és babának, kockázata abszolút nincs, s ami külön pozitívuma, hogy akkor is hat, ha esetleg kevéssé hiszünk a sikerében. 

Örömmel ajánljuk a terhesség bármely szakaszában, akár más terápiás foglalkozások mellett párhuzamosan is!