Bejelentkezés
+36.20.443.8822
Cím
1126 Budapest,
Brassai Sámuel u. 4.
Az
egészséges
élet öröme.
Menü

8 tünet, mely akár cukorbetegségre is utalhat

2021.01.03
Tudta, hogy a cukorbetegség akár évekig alattomosan rejtve maradhat? Ismerje fel időben a tüneteket!

Fáradékonyság, szájszárazság, gyakori vizeletürítés, állandó szomjúság és éhségérzet – ha rendszeresen tapasztaljuk a fenti tüneteket, érdemes ellenőriztetni a vércukorszintünket!

 

A cukorbetegség a világon a leggyakoribb anyagcsere-betegség, melynek két típusa van.

1-es típusú cukorbetegség főként gyermek és fiatal korban hirtelen jelentkezik; ez esetben a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeinek elpusztulása miatt nem termelődik inzulin és azt kívülről kell pótolni.

A 2-es típusú cukorbetegség kialakulása ezzel szemben sokáig rejtve marad, noha gyakran már évekkel a tünetek megjelenése előtt fennáll. Sőt, gyakran a vércukorszint is normális, mivel a szervezet a szokásosnál nagyobb mennyiségű inzulint termel, hogy ellensúlyozza az inzulinrezisztenciát.

A 2-es típusú cukorbetegség esetében a hasnyálmirigy nem képes elegendő inzulint termelni ahhoz, hogy a szervezetben keringő nagy mennyiségű glükózt feldolgozhassa, illetve a sejtek nem képesek felhasználni az egyre nagyobb mennyiségben termelődő inzulint.

 

Tünetek, melyek cukorbetegségre utalnak

1. Éhség és fáradékonyság

Az elfogyasztott ételeket testünk glükózzá (vércukorrá) alakítja át, melyből a sejtek az energiát nyerik. Ugyanakkor ahhoz, hogy a sejtek fel tudják venni a glükózt a véráramból, inzulinra van szükségük, melyet a hasnyálmirigy termel. Ha a szervezetben kevés az inzulin vagy a sejtek nem tudják felvenni, akkor nem lesz energiájuk, erre pedig éhséggel és fáradtsággal reagálunk.

2. Állandó szomjúság és gyakori pisilés    

Mivel a felesleges mennyiségű cukor egy része a vizelettel ürül ki, a folyadékfelvétel és ürítés fokozottan jelentkezik.

Míg egy átlagember 24 óra alatt általában négy-hét alkalommal pisil, a cukorbetegek ennél sokkal gyakrabban-különösen az éjszaka folyamán.

3. Szájszárazság, bőrviszketés

A szervezet a cukor miatt sok folyadékot von el, ezért a kiszáradás és szájszárazság gyakori tünet. A száraz bőr pedig viszketést okozhat.

4. Homályos látás

Magas vércukorszint esetén a szövetek víztartalma csökkenhet, így a szemlencse víztartalma is, ami kihatással van a látásra.

5. Lassan gyógyuló sebek

A magas vércukorszint egy idő után befolyásolhatja a vér áramlását, és ér-illetve idegkárosodásokat okozhat, melyek megnehezítik a szervezet számára a sebek gyógyulását.

6. Bőrelváltozások

Egyes esetekben a bőrön az inzulinrezisztencia következtében sötét, bársonyos bőrelváltozások alakulhatnak ki a hajlatokban- többnyire a hónaljban és a nyak területén.

7. Fájdalom vagy zsibbadás a lábban, kézben

A végtagok zsibbadása és bizsergése gyakori panasz, melynek hátterében szintén a tartósan magas vércukor okozta idegkárosodás áll.

8. Gombás fertőzések

A gombák a glükózból táplálkoznak, így ezek a fertőzések jól érzik magukat a meleg, nedves bőrrétegeken: az ujjak, lábujjak között, a mellek alatt vagy a nemi szervek táján.

 

Mi okozza a 2-es típusú cukorbetegséget?

A 2-es típusú cukorbetegség kialakulása a genetikai tényezők mellett szorosan összefügg az életmóddal. Rizikóját jelentősen növeli a túlsúly, az egészségtelen étrend, a mozgásszegény életmód, a stressz, az alváshiány.

A már kialakult cukorbetegség életmódváltással, fogyással karbantartható. Ha azonban elhanyagoljuk, szövődményei súlyosan károkat okozhatnak.

 

Hogyan segíthet a craniosacralis terápia?

A craniosacralis terápia célja a craniosacralis rendszer harmonizációja, az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, az idegi funkciók harmonizálása, a koponyán belüli keringés javítása, a kötőszövetes határok, lemezek ellazítása, az ízületi feszültségek korrekciója és az izomrelaxáció.

A kötőszövetekben lévő feszültségek oldásával hatást gyakorolhatunk a hasnyálmirigy működésére. A hasnyálmirigy működését befolyásolják a hozzá kapcsolódó szövetek blokkjai. A blokkok megszűnése segíti a hasnyálmirigy működését.

 

Magdi így számolt be a kezelés hatására bekövetkezett változásokról: 

"A fiam ismeretsége révén találkoztam Péterrel, aki szinte újjávarázsolta az életemet.

Krónikus betegségeim vannak, illetve voltak: cukorbetegség, magas vérnyomás, nyaki sérv, egyéb ízületi és szemészeti problémák. Amióta járok Péterhez a kezdeti 28 db orvosságból ma már csak 8-at szedek, ebből kettő vitamin. A napi négyszeri inzulin adagom szinte a felére csökkent. A nyaki sérvem (3 db volt) melyet műteni kellett volna, a kezelések során eltűnt.

A cukorbetegségnek sajnos tudjuk milyen komoly érrendszeri szövődményei vannak. A szememnél a szemfenéknél nagy véres tócsákat találtak, melyek a kezelések után az újabb vizsgálaton már pici tócsákká váltak. A minap voltam egy vizsgálaton, ahol rendben találták az érrendszeremet.
 

Amióta craniosacralis terápiára járok, mintha kicseréltek volna. Több az energiám, jobb a munkabírásom, nem vagyok olyan fáradékony, nyugodtan alszom. Elhagyhattam a rengeteg gyógyszert a mellékhatásaikkal együtt.

Hálás vagyok, hogy találkoztam ezzel a módszerrel, mely ilyen jó közérzetet biztosít számomra. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szeretne változtatni az életén és szeretné elhagyni vagy csökkenteni a gyógyszeradagját. Köszönöm Péternek, hogy újjávarázsolta az életemet 57 évesen.

Szeretettel és tisztelettel: 
Mayerné Magdi"

Jelentkezzen be kezelésre!

A páciensek kezeléssel kapcsolatos tapasztalatairól bővebben itt olvashat: http://craniobudapest.hu/rolam-irtak