Bejelentkezés
+36.20.443.8822
Cím
1126 Budapest,
Brassai Sámuel u. 4.
Az
egészséges
élet öröme.
Menü

Craniosacralis terápiával a stressz ellen!

2020.03.13
Szorongunk az ismeretlentől, amelyről keveset tudunk, aggódunk szeretteink és önmagunk egészségéért, a munkánk és egzisztenciánk elvesztéséért.

Nem kérdés, hogy ezekben a hetekben a koronavírus miatt fokozott stressznek vagyunk kitéve.

Szorongunk az ismeretlentől, amelyről keveset tudunk, aggódunk szeretteink és önmagunk egészségéért, a munkánk és egzisztenciánk elvesztéséért.

Egy ilyen periódusban szervezetünk folyamatosan stresszhormonokkal bombáz minket, mely változatos és összetett fizikai és pszichés tünetekkel járhat: migrén, nyak- és hátfájás, állkapocs szorítás, gyomorproblémák, szívdobogás, szorongás, nyugtalanság, alvászavarok, fáradtság, gyengülő immunrendszer, emésztési zavarok, depresszió, krónikus fájdalmak stb.

A stressz sajnos igen negatív hatással van az immunrendszerünkre, így épp azon a pajzson keletkezik rés, amelyre most leginkább szükségünk lenne.

A stressz önmagában nem jelent problémát, csupán testünk válaszreakciója egy fenyegető szituációra, hogy felkészítse szervezetünket a harcra (vagy a menekülésre).

Ám az ismétlődő vagy folyamatos stresszel szervezetünk idővel már nem képes megbirkózni, eléri az állandó éberség állapotát, amely kimeríti testünket, és csökkenti annak képességét, hogy visszanyerje egyensúlyi állapotát.

 

Hogyan segíthet stressz esetén a craniosacral terápia?

A craniosacralis terápia hasznos és hatékony eszköz lehet abban, hogy visszanyerjük egészségünket és kiléphessünk a krónikus stressz állapotából.

A terapeuta gyengéd, szinte súlytalan érintésekkel segít mélyen ellazult állapotba juttatni testünket, megteremtve azokat a megnyugtató körülményeket, melyek közt szervezetünk ismét biztonságban érezheti magát. Ezáltal elménk áthelyezi a fókuszt a külvilágról testünk belső mátrixára, és lehetőséget kap a gyógyuláshoz való munkához. A belső feszültség felszabadítása után, képessé válunk meghallgatni testünk üzeneteit, és feltárni azokat a gócokat, ahonnan problémáink fakadnak, s amelyek a gyógyulásunk útjában állnak.

A terapeuta feltérképezi testünk kötőszöveti rendszerének (fasciarendszer) működését, és finom mozdulatokkal oldja az itt jelenlévő blokkokat, korrigálja a kóros koponyacsonti mozgásokat. 

A lágy érintések segítenek ellazulni, feltöltődni, elengedni a stresszt és hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezetünk feltöltődhessen és beindulhassanak öngyógyító folyamatai.

 

A craniosacralis terápia rendkívül erőteljes hatással lehet a stressz enyhítésére. Ezáltal lehetőséget nyújt számunkra, hogy nyugodtabbnak, kiegyensúlyozottabbnak és egészségesebbnek érezzük magunkat, ellenállóbbá váljunk, és megnöveljük képességeinket az élet kihívásaival való szembenézéshez.