Bejelentkezés
+36.20.443.8822
Cím
1126 Budapest,
Brassai Sámuel u. 4.
Az
egészséges
élet öröme.
Menü

Mi lesz most az allergiásokkal?

2020.05.08
Javában tombol a tavasz és vele együtt az allergiaszezon. A járvány idején pedig sosem lehetünk benne biztosak, hogy a pollenek miatt tüsszögünk, vagy valami komolyabb dolog fenyeget. Különösen ijesztő lehet, ha először jelentkeznek nálunk a szénanátha tünetei.

Koronavírus vagy allergia?

Bár mindkét betegség a légutakat érinti, és közös velejárója a köhögés, orrfolyás, orrdugulás, a tüsszögés és viszketés kevésbé jellemző a koronavírusra. A covid 19 fertőzést sokkal inkább kíséri láz, hasmenés, levertség, szag-és ízvesztés, valamint izomfájdalmak, melyek viszont a pollenallergiánál nem jelentkeznek.

 

Allergiásként több az esély a fertőzésre?

Bár az allergia az erős, „túlbuzgó” immunrendszer jele, az allergiaszezon ideje alatt a betegek nyálkahártyája folyamatos gyulladásban van, amely gyengíti annak védekezőképességét, így elvileg valóban fogékonyabbá válhatnak a fertőzésekre.

A másik szempont, hogy az allergiás, különösen az asztmás betegek esetében a koronavírus komolyabb tüneteket is produkálhat.

Épp ezért, ha allergiások vagyunk, különösen fontos, hogy  betartsunk minden óvintézkedést és minimálisra redukáljuk a pollenekkel való érintkezést. A  pollenkoncentráció reggel 5 és 10 óra között a legmagasabb, ilyenkor lehetőleg maradjunk otthon, tartsuk zárva az ablakokat. Ha sétálunk, vagy szabadtéren mozgunk, hazaérkezés után mossuk ki a ruhánkat és mossunk hajat. Ne feledkezzünk meg a cipőnkről se! Váltsunk sűrűn ágyneműt, és takarítsunk a gyakrabban és alaposabban.

 

Amit ne tegyünk!

Allergia idején viszkető szemünk és orrunk gyakori érintésével könnyen továbbadhatjuk a koronavírust, akkor is, ha az esetlegesen nem okoz nálunk tüneteket. A tüsszentés különösen veszélyes lehet, mivel ilyenkor a levegő nagy sebességgel távozik tüdőnkből az orrunkon keresztül, pillanatok alatt többezer kórokozót permetezve a levegőbe, ahol akár órákig életképesek maradhatnak.

 

craniosacralis terápia az allergia, a pollenallergia esetében is nagy segítséget jelenthet, csökkentve vagy végleg megszüntetve a kellemetlen tüneteket. Segít feloldani a tudat alatt, sejtszinten tárolt blokkokat és immunrendszrünk működését optimalizálva beindítani testünk öngyógyító folyamatait.