Bejelentkezés
+36.20.443.8822
Cím
1126 Budapest,
Brassai Sámuel u. 4.
Az
egészséges
élet öröme.
Menü

A pozitív teszttől a szülésig

2017.12.01
Babát várni és szülővé válni csodálatos élmény, ám mind fizikailag, mind mentálisan kihívással teli, kimerítő időszak egy nő életében.

A női test a terhesség hónapjai alatt drámai változáson megy keresztül, mely még normál esetben is igen megterhelő és stresszes lehet a medence, a gerinc, a méh és a hasüreg számára. És akkor még nem beszéltünk az oly gyakori fejfájásról, refluxról, gyomorégésről, hányingerről, fáradtságról, mozgásszervi panaszokról, vizesedésről.

A terhesség korai szakaszában felszabaduló hormonok és toxinok (melyektől az anyai szervezet próbál megszabadulni) okozzák a hírhedt reggeli rosszullétet, melyre a kismamák sokszor semmilyen enyhülést nem találnak.

A craniosacralis terápia ilyenkor is hatásos lehet a hormonok kiegyensúlyozásában, az energia szintjének javításában és a stressz enyhítésében.

Ahogy a baba fejlődésével párhuzamosan az egyre növekvő súly terhelheti a gerincet és a medencét, a hormonok úgy próbálják meg felkészíteni a szervezetet szüléshez, hogy lazítják a szalagokat és a porcokat, mely többnyire rendellenes testtartáshoz, fájdalmakhoz és mozgásszervi panaszokhoz vezet.

Gyakori panasz a krónikus fejfájás is, melyet az első trimeszterben a hormonszint ingadozása, a harmadikban a jelentős többletsúly miatti rossz tartás, illetve az ennek következtében kialakult izomgörcsök okozhatnak. Ilyenkor sokat segíthet a craniosacralis terápia, mely kíméletesen és hatékonyan segít a fejfájás kezelésében.

A születés egy nagyon személyes, szubjektív élmény mind a baba, mind a mama számára, a legtöbb szülészeten mégis futószalagszerűen segítik világra az újszülötteket.

Emiatt a születés élménye a baba számára sokszor még akkor is traumatikus, ha nem lépnek fel komplikációk (pl. nyakra tekeredett köldökzsinór), és nem kell különböző eszközökkel, gyógyszerekkel közbeavatkozni (fogó, vákuum, oxitocin).

Pedig a legújabb felfogás szerint a születésünkkor átélt negatív élmények éppolyan meghatározóak lehetnek, mint a magzati lét időszaka.

Egy komplikált szülés következtében elszenvedett trauma nem csak a baba első heteire és hónapjaira, de egész további életére is kihatással lehet.

A craniosacralis terápia egy hatékony, gyengéd kiegészítő terápia, amely képes támogatni az édesanyákat és a babákat a terhesség és a szülés ideje alatt, valamint az ezt követő időszakban is.

Olyan biztonságos, gyengéd gyógymód, mely kifejezetten ajánlott a terhesség alatt, mivel mind az édesanya, mind a magzat idegrendszerére jótékony, kiegyensúlyozó hatással van. 
Erősíti a baba-mama közti érzelmi kötődést, segít leküzdeni a terhesség kellemetlen tüneteit, ill. az esetleges szüléssel járó stresszt és traumát.

Támogat bennünket a szülés és az ezt követő embert próbáló időszak fáradalmainak kipihenésében, a és a testi-lelki regenerációban is.